Regizorul Alexandru Darie a fost inmormantat cu onoruri militare, duminica, la Cimitirul Bellu, in prezenta unor numerosi colegi, apropiati si membri ai familiei artistului.

Slujba de inmormantare a fost oficiata la capela cimitirului de un obor de preoti si diaconi condus de preotul Emil Nedelea Caramizaru, parohul Bisericii Sfantul Gheorghe Nou.

Un detasament al Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" a prezentat onorul si a executat trei salve cu cartuse de manevra.

Actorul Marian Ralea a deplans, dupa ceremonie, pierderea unui "mare regizor", care "detinea magia scenei".

"Am pierdut un mare regizor, un om extraordinar. El detinea magia scenei ca sa creeze oricand miracolul. Prea devreme, prea devreme! E o mare nenorocire. A tinut Teatrul Bulandra 17 ani. Nu e o gluma. Pacat ca din arta noastra sau din meseria noastra nu ramane mai nimic. Dumnezeu sa-l odihneasca!", a declarat actorul pentru Agerpres.

Si actorul Cristian Sofron, directorul Teatrului Odeon, a marturisit dupa ceremonie ca este "foarte speriat", pentru ca nu stie cum va fi viata "fara Ducu".

"Mi-e greu sa vorbesc de Ducu, pentru ca sunt foarte speriat. Nu stiu cum va fi viata noastra, viata mea fara el. Ca artist l-am vazut cu totii, il stim, intr-adevar poate e unul din cei mai importanti regizori pe care i-am avut. Iata ca vorbesc deja la trecut, desi spectacolele lui vor raman probabil in mintea multora dintre noi", a declarat actorul pentru AGERPRES.

"Am facut facultatea impreuna, am facut armata impreuna, am fost repartizati impreuna alaturi de Maria Miu la Oradea, unde am facut, cred eu, niste spectacole minunate, despre care si astazi se vorbeste. Sunt mandru ca l-am cunoscut. Mi-e greu, inca o data spun, sa-mi inchipui cum vom trai fara el", a mai spus Cristian Sofron.

Regizorul Alexandru Darie a murit miercuri, la Institutul Clinic "Fundeni", la varsta de 60 de ani.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.