Senatorul liberal Florin Citu considera ca proiectul privind pensiile speciale, adoptat in plenul Senatului, este unul "ipocrit, care nu face ceea ce promite" si sustine ca acesta "va disparea total", dupa campania prezidentiala.

"Este un proiect ipocrit, care nu face ceea ce promite. Pana la urma, ori elimini pensiile speciale, ori doar te faci ca le elimini. Veti vedea la Camera Deputatilor ca acest proiect de lege nu va fi pus niciodata pe ordinea de zi si vom astepta dupa el sa apara. Dupa campania prezidentiala va disparea total. Pana la urma, mesajul este clar, vrem sau nu vrem sa avem aceste pensii speciale. Daca nu vrem sa le avem, atunci putem sa le impozitam cu 100% si am terminat problema sau le eliminam, dar nu putem sa mergem mai departe cu doua Romanii, in care unii oameni primesc bani, desi nu au contribuit cu nimic, si altii - cei care au contribuit - au o pensie medie de 1.100 de lei. Asta este pensia medie pentru cei care au contribuit", a afirmat miercuri Citu, dupa adoptarea proiectului.

In context, el a precizat ca, in forma adoptata de Senat, scapa de impozitare parlamentarii care au cel mult doua mandate.

Senatul a adoptat, miercuri, in calitate de prima Camera sesizata, initiativa legislativa prin care sunt taxate pensiile speciale cuprinse intre 7.000 si 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depaseste 10.000 de lei, cu 50%.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.