Urmeaza-le pentru a putea avea mai bine grija de pielea fetei tale.

Zilele stresante, noptile pierdute, dietele, fast food-ul sau poluarea pot lasa pe tenul tau urme greu de indepartat. Tocmai de aceea este esential sa-ti creezi cateva obiceiuri de ingrijire a pielii, pentru a avea un ten radiant pe tot parcursul anului, indiferent de tipul de ten.

Ingrijeste-ti pielea inca din adolescenta

Specialistii recomanda ca ingrijirea tenului sa se faca zilnic, din adolescenta, pentru ca eventualele efecte negative sa poata fi combatute mult mai usor. Dar ingrijirea pielii trebuie sa fie specifica fiecarui tip de ten. Daca nu poti stabili clar ce tip de ten ai, discuta cu un dermatolog. Este persoana cea mai indicata sa te indrume in privinta ingrijirii tenului tau.

Ingrijeste cu atentie zonele fragile ale tenului

Pielea din unele parti ale fetei este deosebit de delicata. Zonele precum conturul ochilor sau buzele au nevoie de ingrijire specifica. La fel, curatarea se face mereu cu blandete. O buna metoda de curatare este sa folosesti apa micelara sau un demachiant cu pH neutru.

Exfolierea este indispensabila

Dermatologii recomanda sa folosesti in mod regulat o metoda blanda de exfoliere. Un astfel de tratament, aplicat o data sau de doua ori pe saptamana, se poate dovedi perfect pentru netezirea si purificarea pielii, respectand echilibrul sau natural. Regula este sa alegi produse neabrazive, care sa nu irite pielea.

Nu uita ca hidratarea este esentiala

Pielea trebuie mentinuta intotdeauna la un nivel optim de hidratare. De aceea, e important sa folosesti zilnic produse de ingrijire cu acest beneficiu. O crema de fata care va hrani pielea si va echilibra nivelul apei din epiderma poate fi completata de folosirea regulata a unei masti hidratante.

Protejeaza-ti pielea de soare

Tenul expus actiunii razelor solare imbatraneste mai repede. Indiferent de anotimp, alege sa utilizezi produse de ingrijire a pielii care includ si filtru solar. Acestea vor reduce efectele nocive ale ultravioletelor. In timpul verii si in special la plaja, acorda atentie speciala tenului, deoarece acesta trebuie sa faca fata si apei sarate de mare sau clorului din apa piscinelor.

Citeste si:
Ce poți schimba în obiceiurile zilnice pentru a reduce cantitatea...
Ce poți schimba în...

Fa-ti un ritual de ingrijire dimineata

Dimineata si seara sunt momentele propice pentru a asigura o ingrijire corespunzatoare a pielii. Dimineata ar trebui sa iti speli fata cu apa calduta si un gel sau crema de curatare. Incearca sa eviti sapunurile, pentru ca indeparteaza si elementele naturale de hidratare a pielii, lasand-o uscata. Nu freca pielea uscata pentru a te sterge. Mai degraba, tamponeaza usor cu un prosop. Aplica apoi o lotiune tonica exfolianta, care va indeparta orice alte reziduuri. In plus, o astfel de lotiune va restabili pH-ul pielii tale, lasand-o gata de a fi hidratata.

Poti aplica apoi o crema hidratanta, specifica tipului tau de ten. O astfel de crema iti va lasa pielea mai fina si placuta la atingere. Totodata, poate ajuta la estomparea ridurilor fine. Daca nu are si un factor de protectie, poti aplica suplimentar si o lotiune cu protectie solara. Fondul de ten si machiajul (daca alegi sa porti machiaj) sunt urmatorii pasi. Nu uita, nuanta fondului de ten nu trebuie sa fie mai inchisa decat culoarea pielii.

Citeste si:
5 leziuni comune ale pielii - cum le identifici și ce semnificație au
5 leziuni comune ale pielii -...

Si un ritual de ingrijire pentru seara

Seara, dupa o zi plina, tenul tau are nevoie de aceeasi ingrijire atenta ca si dimineata. Intai, spala-te bine pe fata cu un produs hipoalergenic sau pentru piele sensibila. Foloseste o lotiune sau apa micelara pentru a curata machiajul si reziduurile. Poti folosi un burete demachiant sau dischete demachiante. Poti folosi totodata si o masca de fata. Acestea pot fi de curatare, tonifiante, antirid sau pentru deschiderea porilor. Ultimul pas in ritualul tau de ingrijire este sa folosesti o crema de fata pentru noapte, pe care sa o aplici atat pe ten, cat si pe gat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.