Social10 Septembrie 201913:37

Lectura de 2 minute

Eurodeputata PSD Rovana Plumb a fost propusa pentru portofoliul Transporturi in Comisia Europeana, conform listei de comisari prezentate marti, la Bruxelles, de presedinta aleasa a executivului comunitar, Ursula von der Leyen.

Presedintele ales al Comisiei Europene, germana Ursula von der Leyen, a prezentat marti, la Bruxelles, echipa de comisari si noua structura a urmatorului executiv european, eurodeputata PSD Rovana Plumb fiind propusa pentru portofoliul Transporturi, se arata intr-un comunicat al Executivului comunitar.

"Aceasta echipa va defini calea europeana: vom actiona cu hotarare impotriva schimbarilor climatice, ne vom consolida parteneriatul cu Statele Unite, ne vom defini relatiile cu o China mai autonoma si vom fi un vecin fiabil, de exemplu pentru Africa", a declarat Ursula von der Leyen, citata in comunicat.

"Aceasta echipa va trebui sa apere valorile si standardele noastre de nivel mondial. Vreau o Comisie condusa cu hotarare, care se axeaza in mod clar pe aspectele care ne preocupa si care ofera raspunsuri", a mai spus ea.

"Vreau sa fie o Comisie bine echilibrata, agila si moderna. Aceasta echipa va trebui acum sa castige increderea Parlamentului. Comisia mea va fi o comisie geopolitica dedicata politicilor durabile si doresc ca Uniunea Europeana sa fie gardianul multilateralismului, pentru ca stim ca suntem mai puternici realizand impreuna ceea ce nu putem face singuri", a adaugat Ursula von der Leyen.

Citeste si:
232 milioane de euro din partea Comisiei Europene pentru a combate cor
232 de milioane de euro din...

Rovana Plumb este deputat in Parlamentul European (vicepresedinte al Grupului Socialistilor si Democratilor) si a ocupat, la nivel national, posturile de ministru al mediului si schimbarilor climatice, ministru al muncii, ministru al fondurilor europene, ministru al educatiei si ministru al transporturilor, se precizeaza in comunicatul CE.

Noul colegiu va avea opt vicepresedinti, inclusiv Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, Josep Borrell.

In urmatoarea etapa, Parlamentul European va trebui sa aprobe intregul colegiu al comisarilor, inclusiv Inaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe si politica de securitate.

Acest lucru va fi precedat de audierile comisarilor desemnati in fata comisiilor parlamentare relevante, in conformitate cu regulamentul de procedura al Parlamentului.

Citeste si:
Ciolacu: Eu in afara partidului nu am dusmani
Ciolacu: Eu in afara...

Pe baza aprobarii date de catre Parlamentul European, Consiliul European numeste in mod oficial Comisia Europeana.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.