Consiliul National al Elevilor ii indeamna pe toti copiii din Romania sa protesteze in prima zi a anului scolar 2019-2020, purtand o banderola neagra pe brat. Acest protest a fost organizat in urma deciziei luate de ministrul Educatiei, prin care elevii ce obtin note mai mici de 5 la Evaluarea Nationala, vor fi inscrisi automat la scoli profesionale.

"Dorim sa tragem un semnal de alarma cu privire la practicile desuete din sistemul de invatamant romanesc, care valorifica interesele personale ale politicienilor in detrimentul nevoilor reale ale elevilor din Romania. Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mica de 5 la Evaluarea Nationala direct in scolile profesionale, contribuind in acest mod la consolidarea perceptiei conform careia invatamantul profesional reprezinta „groapa de gunoi” a sistemului, este motivul principal care ne scoate la protest in curtea scolii si ne determina sa aprindem o lumanare la capataiul educatiei.

Ne exprimam mahnirea fata de actuala clasa politica, care conduce, prin actiunile ei, la degradarea sistemului educational, tratand educatia drept o prioritate doar la nivel declarativ", au scris reprezentantii Consiliului National al Elevilor, potrivit edupedu.ro.

"Elevi, parinti, profesori – voi sunteti comunitatea scolara. De la noi ar trebui sa vina schimbarea, noi trebuie sa ne ridicam impotriva masurilor populiste, nefundamentate, izvorate din interese si orgolii personale si sa aparam educatia. Alaturati-va protestului «Doliu pentru educatie», iar luni, cand pasiti pe poarta scolii, faceti-o cu o banderola neagra pe brat. Este felul nostru de a spune: asa nu se mai poate", a declarat presedintele CNE, Antonia Pup.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.