Premierul Viorica Dancila a transmis, duminica, un mesaj cu ocazia Zilei Petrolistului, mentionand ca atat ea cat si Guvernul sunt alaturi de cei care lucreaza in acest domeniu, punctand ca vrea cresterea competitivitatii in acest sector.

"Incep prin a va felicita pe fiecare dintre dumneavoastra, cei care lucrati in industria petroliera si care, zi de zi, va urmati profesia cu responsabilitate si daruire. Domeniul in care activati este si domeniul in care m-am format profesional, de care ma simt in continuare apropiata. Stiu cat de multa energie dedica breasla noastra pentru profesie, pentru rezultatul final. Stiu, din proprie experienta, ca munca pe care o faceti nu este una usoara, dar este frumoasa, este o meserie in care explorati in permanenta", a precizat Dancila, potrivit unui comunicat de presa.

Conform sursei citate, in cei 12 ani in care a activat ca inginer petrolist, Viorica Dancila a simtit "ca invata ceva nou in fiecare zi".

"Noi, romanii, avem un motiv de mandrie si in acest domeniu: prima rafinarie de petrol de tip industrial din lume a aparut chiar langa Ploiesti. De acest oras ma vor lega mereu amintiri frumoase: este orasul in care am urmat liceul, in care am descoperit in jurul meu oameni dedicati profesiei, pe care o consideram pe cat de dificila, pe atat de interesanta. De aceea, am si decis sa ma orientez spre o facultate de profil. Ulterior, in cei 12 ani in care am activat ca inginer petrolist, am simtit ca invat ceva nou in fiecare zi", a mai mentionat premierul.

Totodata, prim-ministrul a punctat ca industria petroliera are un viitor important in regiune, potrivit Agerpres.

"Astazi, va spun cu toata credinta ca aceasta industrie are un viitor important in regiune si are o insemnatate deosebita, atat pentru tara, cat si pentru romani si familiile lor. Va indemn sa ramaneti uniti si activi. Eu si Guvernul Romaniei va suntem parteneri. Vreau sa crestem competitivitatea sectorului si lupt pentru ca fiecare dintre dumneavoastra sa aiba parte de conditii mai bune de munca. Pe aceasta cale, va asigur ca toate eforturile va sunt apreciate, asa cum se cuvine. Cu oameni ca dumneavoastra, sunt convinsa ca vom reusi sa dezvoltam si sa valorificam resursele tarii noastre", a mai spus Viorica Dancila, potrivit comunicatului de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.