Bogdan Pirlog, procurorul care a deschis dosarul "10 august", ce viza Jandarmeria pentru violentele de la protestul din data de 10 august 2018, a fost trimis in judecata disciplinara de catre Inspectia judiciara, fiind acuzat ca a facut sustineri false si defaimatoare care priveau activitatea procurorilor sectiei de anchetare a magistratilor, potrivit hotnews.ro.

Bogdan Pirlog, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucuresti, afirmase, dupa intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis ca Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din justitie a fost infiintata contrar prevederilor Constitutiei.

"Din verificarile efectuate, inspectorii judiciari au retinut ca sustinerile procurorului Pirlog, cuprinse in comunicatul Asociatiei «Initiativa pentru Justitie» din 30 martie 2019, sunt false, au un efect defaimator cu privire la activitatea procurorilor Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie si, ca atare, aduc atingere onoarei, probitatii profesionale, precum si prestigiului justitiei", arata Inspectia Judiciara.

Consiliul Superior al Magistraturii va decide cu privire la angajarea raspunderii lui Bogdan Pirlog, potrivit libertatea.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.