Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis marti dupa-amiaza doua atentionari Cod galben de inundatii pentru rauri din judetele Suceava, Iasi si Neamt, valabile pana la ora 22:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie pe raurile din bazinul hidrografic Suceava - bazin superior si mijlociu, judetul Suceava.

Fenomenele se pot produce cu intensitate si probabilitate mai mare pe unele rauri mici din bazinul hidrografic Brodina, precizeaza INHGA.

De asemenea, depasiri ale Cotelor de atentie sunt posibile si pe raurile din bazinele hidrografice Moldova - afluentii aferenti sectorului aval S.H. Gura Humorului - amonte S.H. Tupilati, Cracau - bazin superior, judetele Suceava, Iasi si Neamt.

Fenomenele se pot produce cu intensitate si probabilitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice Suha Mare - bazin superior, Cracau - bazin amonte S.H. Magazia, potrivit site-ului Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.