Un barbat din Botosani s-a prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta "Mavromati" cu febra si dureri musculare. Avand in vedere simptomele, el este suspectat ca s-ar fi imbolnavit de leptospiroza, sustine Irina Alecu, epidemiologul sef al Directiei de Sanatate Publica Botosani.

In urma unui consult realizat de medicii din Botosani, barbatul a fost transferat la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, cu suspiciune de leptospiroza.

"Nu a stat internat in spital la Botosani. S-a prezentat luni dimineata cu stare influentata si s-a hotarat transferul catre Iasi. Simptomele erau de leptospiroza", a declarat Alecu, citata de jurnalul.ro.

Specialistii Directiei de Sanatate Publica asteapta rezultatele analizelor de laborator pentru confirmarea sau infirmarea bolii, urmand sa se realizeze si o ancheta epidemiologica pentru a stabili eventuala cauza a imbolnavirii.

Leptospiroza este o boala infectioasa acuta care se manifesta prin febra, intoxicatie, cefalee, dureri musculare, mai ales la gambe, afectarea rinichilor, a ficatului, sistemului nervos si cardiovascular.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.