Andrei Caramitru, membru USR, este de parere ca Biserica este foarte importanta, numai ca daca "nu evolueaza si nu lucreaza pentru fiecare om, va disparea"; spiritualitatea oamenilor va ramane, urmand sa isi va gasi alte moduri de a se exprima, mai sustine el.

"Cand s-a intamplat tragedia de la Colectiv, impactul nu a fost doar politic. Ci si cultural. Oamenii au vazut cat de retrograzi sunt unii inalti ierarhi si reprezentati ai BOR. Tinem minte cu totii cand au spus despre mortii de acolo ca sunt 'satanisti' si nu au catadicsit sa vina la locul tragediei timp de 4 zile. Tinerii din orase au manifestat cu furie in fata lor.

Dupa acest moment - referendumul CPF a fost anihilat. Oamenii - incet incet, s-au revoltat si au inceput sa atace fundamentul sistemului ticalosit de la noi.

Acum, ceva similar se intampla in Georgia. Unde tinerii au creat o scena tehno exceptionala. Pe care o echivaleaza cu libertatea. Ce fac sefii bisericii ortodoxe de la ei? Le zic ca sunt satanisti si alte epitete similare. Incearca sa le inchida cluburile. Si mii, zeci de mii de oameni demonstreaza impotriva acestor tendinte, pentru modernitate si pentru drepturile fiecaruia (femei etc.)

Eu va spun. Biserica e foarte importanta. Dar daca nu evolueaza si nu lucreaza pentru fiecare om, va disparea. Si spiritualitatea oamenilor (care va ramane) isi va gasi alte moduri de a se exprima. Dar ortodoxismul va disparea. Depinde doar de BOR daca vrea asta sau nu", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.