Social 30 August 2019 10:35
Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineata, la ora 10:00, in zona seismica Vrancea, judetul Vrancea, potrivit Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

UPDATE 12:47 Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) a revizuit la 4,1 grade pe scara Richter, fata de 4 grade pe scara Rihter, cum au anuntat initial.

Intensitatea cutremurului, in zona epicentrala, a fost de II grade pe scara Mercalli.

Seismul a avut loc la o adancime de 133 de kilometri si s-a resimtit in apropierea oraselor: Nehoiu (42 km), Covasna (51 km), Ramnicu Sarat (56 km) si Buzau (55 km).

De la inceputul lunii august si pana in prezent, in Romania au avut loc 20 de seisme, cu magnitudini cuprinse intre 2,1 si 4,2 pe scara Richter, potrivit Agerpres.

In acest an, in Romania, cel mai puternic cutremur s-a produs pe 9 ianuarie 2019, in judetul Buzau, si a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.