Social 29 August 2019 13:19 de Clara Vacaru
Un barbat in varsta de 55 de ani din municipiul Botosani a fost amendat de jandarmi dupa ce cainele acestuia a atacat doi tineri aflati intr-un parc, a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Botosani, Dan Izotov.

Animalul face parte din categoria cainilor periculosi si a fost lasat liber de proprietar, atacand, astfel, doi tineri care se aflau pe o banca.

"Doi tineri atacati de un caine agresiv intr-un parc din vecinatatea Cercului Militar Botosani au solicitat seara trecuta ajutorul jandarmilor. Un echipaj din cadrul IJJ s-a deplasat in scurt timp si a luat legatura cu apelantii, care le-au explicat jandarmilor ca in timp ce stateau pe o banca au fost atacati de un caine dintr-o rasa periculoasa, respectiv American Staffordshire Terrier, lasat liber si fara botnita de proprietarul sau, care se afla sub influenta bauturilor alcoolice", a afirmat Izotov, potrivit Agerpres.

Proprietarul patrupedului a parasit zona imediat dupa ce a vazut ca tinerii au apelat la 112. Ulterior, el a fost depistat pe o strada din municipiu, fiind sanctionat cu o amenda de 1.500 de lei aplicata pentru lasarea nesupravegheata a animalului si impiedicarea atacului canin.

Cei doi tineri au suferit escoriatii usoare, insa au refuzat sa fie transportati la spital.

Conform prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi, accesul cainilor din anumite rase, printre care si American Staffordshire Terrier, este permis in locuri publice doar cu lesa si botnita.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.