Social 28 August 2019 16:09
Daca vezi pe cineva ca poarta un inel pe mana dreapta, poti sa pariezi ca nu este casatorit, dar cand il vezi pus pe degetul inelar al mainii stangi, stii ca persoana respectiva este "luata". Mana pe care porti verigheta depinde doar de alegerea ta, dar exista un motiv istoric pentru care verigheta se poarta pe asa numitul deget "inelar", potrivit Reader's Digest.

Traditia verighetei dateaza inca din antichitate, arheologii gasind dovezi cum ca miresele purtau inel si in acea vreme.

Care este de fapt motivul pentru care verigheta se poarta pe al patrulea deget de la mana stanga?

Este o explicatie chiar emotionanta. In acele timpuri, oamenii credeau ca exista o vena in acel deget, care duce direct la inima, iar inima era considerata ca fiind centrul emotiilor noastre. Astfel, romanii au denumit aceasta vena "vena amoris", adica "vena dragostei".

Intre timp, oamenii au evoluat si cunostintele noastre despre corpul uman s-au imbogatit si ele. Din pacate, nu avem o astfel de vena in corpul nostru, iar acum stim si ca inima este organul care pompeaza sangele. Cu toate astea, continuam sa vorbim despre ea in contexte romantice. Tocmai din acest motiv continuam sa purtam verigheta pe degetul inelar.

Desi exista aceasta traditie, nu toate culturile o urmeaza. Spre exemplu, cuplurile din Austria, Danemarca si Germania, poarta verighetele la mana dreapta. Oamenii din India opteaza pentru acest lucru si ei, deoarece mana stanga este considerata "murdara".

Traditia verighetei, cu toate variatiile ei, ne demonstreaza ca, indiferent de cat de veche este o traditie, aceasta nu trebuie neaparat sa fie preluata ca atare si ca putem, totusi, sa alegem sa facem lucrurile asa cum consideram noi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.