Social 26 August 2019 17:50
Primaria Capitalei a anuntat ca Politia Locala a ridicat luni mai multe autovehicule stationate neregulamentar in zona Pietei Unirii, in apropierea Salii Palatului sau care blocau intrarea in unitatile de primiri urgente ale Spitalelor Floreasca si Grigore Alexandrescu.

"De astazi, echipajele Politiei Locale a Municipiului Bucuresti au inceput identificarea cazurilor de conducatori auto care, ignorand semnificatia indicatoarelor rutiere, blocheaza caile de acces ale mijloacelor de transport in comun, impiedica intrarea ambulantelor in unitatile de primiri urgente ale spitalelor, ingreuneaza traficul sau pun in pericol siguranta trecatorilor. Actiunea a avut ca rezultat, in primele ore de la debut, indepartarea a sapte autoturisme care fusesera parcate in doua statii de autobuz din zona Pietei Unirii, pe trecerile de pietoni ori la intrarea in unitatile de primiri urgente ale Spitalelor Floreasca sau Grigore Alexandrescu. Totodata, au mai fost ridicate alte autoturisme in apropierea Salii Palatului acolo unde mai multi conducatori auto isi parcasera masinile blocand circulatia mijloacelor autobuzelor STB", a informat municipalitatea.

Primarul general, Gabriela Firea, a precizat ca a solicitat Politiei Locale ca actiunea de ridicare sa aiba un caracter preventiv si sa se actioneze numai in situatiile in care se constata o flagranta incalcare a regulilor referitoare la oprirea si stationarea neregulamentara.

"Ma refer aici la cazurile in care sunt blocate intrarile la unitatile de primiri urgente ale spitalelor, intrarile in sediile institutiilor publice, trecerile de pietoni sau locurile de parcare destinate exclusiv persoanelor cu dizabilitati", a declarat Firea.

Conform PMB, in anul 2018, numai la nivelul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti, au fost inregistrate aproximativ 24.000 de sesizari privind cazuri de autovehicule oprite sau stationate neregulamentar.

"Acest obicei reprezinta una din cauzele ce conduc la ingreunarea traficului, crearea de ambuteiaje si determina cresterea riscului de accidente. Actiunile Politiei Locale Bucuresti, ce au ca scop principal responsabilizarea participantilor la trafic cu privire la adoptarea de catre acestia a unui comportament preventiv, vor continua", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.