Social 26 August 2019 13:28 de Clara Vacaru
Reprezentantii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi au redeschis urmarirea penala in dosarul in care fostul episcop al Husilor Corneliu Barladeanul, pe numele de mirean Corneliu Onila, a fost cercetat pentru comiterea infractiunii de act sexual cu minori si clasat din lipsa de probe.

Dosarul cu numarul 697/P/2017 fost redeschis in urma unei ordonante a procurorului general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.

"Admite cererea formulata de procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi privind confirmarea redeschiderii urmaririi penale. In baza art 335 alineat 4 Cod procedura penala, constata legalitatea si temeinicia Ordonantei nr. 2.754/II/2019 emisa de procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi", se arta pe portalul instantelor de judecata, scrie Adevarul.ro.

Un scandal a izbucnit in iunie 2017 la Episcopia Husilor, cand Corneliu Barladeanul, pe atunci episcop al Husilor, a reclamat la DNA ca este santajat de trei preoti care i-au cerut bani sau functii pentru a nu face publica o inregistrare in care prelatul ar aparea in timp ce intretinea relatii homosexuale cu o persoana despre care se crede ca era un elev de la Seminarul Teologic Husi, actualmente preot intr-o parohie din judetul Vaslui.

Ulterior, cei trei preoti au fost condamnati la inchisoare cu executare.

Fostul episcop al Husilor s-a retras din functie in luna august a anului 2017 si se afla la Manastirea Varatec.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.