Social25 August 201911:14

Lectura de un minut

Ministerul Sanatatii va primi de la Uniunea Europeana, in urmatorii 3 ani, aproape 22 de milioane de lei, pentru a putea creste gradul de vaccinare din Romania.

"Am depus in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA), 7 proiecte de interes major pentru sistemul sanitar in acord cu Strategia Nationala de Sanatate 2014-2020. Am primit aprobare pentru primul proiect prin care urmarim sa cresterem gradul de acoperire vaccinala in tara", a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, potrivit antena3.ro.

Cu acesti bani, se va elabora Strategia Nationala de Vaccinare si planul de actiuni.

Va fi imbunatatit si sistemul prin care vor fi monitorizate informatiile despre stadiul vaccinarii populatiei, completarea acestora in timp real si verificarea stocului disponibil.

20 de judete vor fi dotate cu camere frigorifice, unde se pot depozita stocurile de vaccin.

Citeste si:
Principesa Margareta: Am fost ca o persoana fara umbra
Principesa Margareta: Inainte...

Registrul Electronic National de Vaccinari va fi si el dezvoltat, prin crearea unui modul de calcul valoric al acestor stocuri.

Vor fi instruiti cei din personalul Ministerului Sanatatii, dar si medicii care vor pune in aplicare politicile programului de vaccinare si imunizare.

De asemenea, se va derula si o campanie de informare si constientizare a importantei vaccinului.

Citeste si:
UE vrea sa interzica vanzarile de masini diesel si pe benzina
UE vrea sa interzica...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.