Social 24 August 2019 15:31
Adrian Gavriliu, director al CSM Bacau, a scris pe pagina lui de Facebook ca a salvat o femeie de la inec, in timp ce echipajul SMURD, aflat la fata locului, nu a facut nimic pentru a ajuta in aceasta situatie. Secretarul de stat al Ministerul Afacerilor de Interne, a reactionat la postarea lui Gavriliu.

"Domnul cu poza atasata a salvat o fata care era aproape sa se inece la Constanta. Pentru asta nu pot decat sa-l felicit si sa-i multumesc!

Domnul insa s-a gandit sa mai faca ceva si anume sa atace pe retelele de socializare si in media un echipaj SMURD aflat pe plaja ca nu au intrat baietii in apa sa o salveze pe fata, apa despre care chiar el salvatorul spune ca era sa-l omoare.

Ca sa clarificam, echipajele SMURD pe plaja nu sunt echipaje de salvamar. Aceste echipaje acorda primul ajutor inclusiv inecatilor adusi la mal de salvamar.

Nimeni nu poate pretinde ca cineva care nu este pregatit sa salveze un inecat sa faca acest lucru numai ca sa satisfaca dorintele spectatorilor, ale mass-mediei si ale domnului director de la CSM Bacau.

Intr-un alt caz asemenator la Bucuresti, un paramedic SMURD a intrat in apa rece ca sa salveze o persoana inaintea ca scafandrii sa ajunga, insa paramedicul stia sa inoate si decizia a fost a lui sa faca acest gest eroic punandu-si viata in pericol din cauza temperaturii scazute a apei atunci.

Obisnuinta din ultima perioada de a da in salvatori cu orice ocazie si fara motive intemeiate va avea costurile ei in viitor. Noi transformam incetul cu incetul meseria in care intra oamenii pentru a salva vieti si pentru a deveni salvatori intr-o meserie riscanta si neplacuta din punct de vedere social prin atacurile ieftine si nejustificate care le adresam salvatorilor fara motive intemeiate, iar jurnalistii care fug dupa stiri de senzatie ca sa le raspandeasca fara macar sa inteleaga de desupturile povestii sunt printre primii vinovati in transformarea despre care vorbeam mai sus!", a scris Arafat pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.