Social 21 August 2019 15:54
Proiectul propus de primarul Capitalei, Gabriela Firea, privind taxa pentru vehiculele care nu sunt inmatriculate pe Bucuresti sau Ilfov este ilegala, din spusele avocatului Tudor Mihai Iorga, potrivit realitatea.net.

"Din punct de vedere juridic, ma indoiesc de faptul ca o astfel de hotarare a Consiliului Local va intra in vigoare si va produce efecte. Spun asta deoarece ar incalca in mod flagrant normele constitutionale, dar si jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene. In acest sens, legea fundamentala consacra principii imperative referitoare la:

(i) egalitatea cetatenilor in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari;

(ii) garantarea dreptului la libera circulatie;

(iii) restrangerea exercitiului unor drepturi sau libertati exclusiv prin lege, nu prin hotarari ale consiliilor locale.

Totodata, sa ne amintim ca instanta europeana, in iunie, a decis ca taxa pe autostrada pe care Germania voia sa o impuna tuturor soferilor straini, nu si celor autohtoni este discriminatorie si incalca dreptul Uniunii Europene. Ma astept ca autoritatile locale sa tina cont de aceste prevederi si sa demonstreze ca proiectul de hotarare a fost doar o decizie neinspirata", a spus avocatul Tudor Mihai Iorga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.