Social 21 August 2019 14:34 de Clara Vacaru
Aeroportul International din San Francisco (SFO) a pus marti in aplicare o interdictie privind vanzarea de sticle de apa din plastic de unica folosinta in magazinele aeroportului, relateaza miercuri Xinhua.

"Incepand de astazi, pe SFO este interzisa vanzarea de sticle de apa de unica folosinta", a anuntat marti aeroportul pe contul sau oficial de Twitter.

Aeroportul a anuntat ca anul trecut au fost vandute aproape 4 milioane de sticle de apa din plastic, iar multe dintre acestea nu au ajuns in cosul de reciclare.

"In medie, aproximativ 9.000 de sticle sunt cumparate pe Aeroportul International din San Francisco in fiecare zi si dorim sa facem tot ce putem pentru a reduce impactul", au indicat responsabilii aeroportului, precizand ca mai putin de 25% din sticlele de plastic sunt reciclate la nivel mondial, iar timpul de descompunere al unei singure sticle de plastic este intre 450 si 1.000 de ani.

Incepand de marti, calatorii nu vor mai putea cumpara sticle mici de apa imbuteliate de la restaurante, cafenele, sali de asteptare, magazine sau de la distribuitoare automate de pe aeroport, scrie Agerpres.

"Aceasta politica se refera la apa potabila aflata intr-o cutie sigilata, punga, sticla sau in alt recipient de unica folosinta cu o capacitate de 1 litru sau mai putin", a precizat SFO pe Twitter.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.