Social 21 August 2019 13:37
Andrei Caramitru, membru USR, sustine ca "cei cinstiti, care nu sunt protejati de sistem, platesc taxe mai mari decat oriunde".

"La noi ca la nimeni. Unii platesc taxe de se inconvoaie (angajatii “normali” cu carte de munca), altii platesc foarte putin (avocatii, cei pe drepturi de autor, pensionarii de lux, cei platiti prin micro-intreprinderi, restaurantele etc) si foarte multi deloc (evaziune fiscala 100% - inclusiv prin plati la negru sau gri, multi “protejati” de ANAF).

Rezultatul e catastrofal: bani la buget sunt de fapt putini (25% din PIB - ar trebui sa avem macar 35%), care mai sunt si furati si aruncati aiurea. Dar cei cinstiti, care nu sunt protejati de sistem, platesc taxe mai mari decat oriunde.

Taxele trebuie reduse, simplificate si aliniate ca sa nu mai existe atatea “portite”, si platite de toata lumea. Banii investiti in scoli, spitale, drumuri.

Pentru asta e mult de munca si unii, cei privilegiati, cei care fura sau cei care “fenteaza” statul neplatind taxe vor fi suparati. Dar oamenii multi si cinstiti vor avea mai multi bani la sfarsitul lunii si in sfarsit vom avea drumuri, spitale, scoli", a scris Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.