Social 20 August 2019 15:15 de Clara Vacaru
Un laptop este indispensabil in lumea moderna: indiferent daca il folositi pentru munca sau pentru distractie. Un asemenea dispozitiv va poate ajuta sa va faceti munca de birou de aproape oriunde.

Laptopurile pot fi împărțite în mai multe categorii în funcție de specificații, design sau după felul în care sunt menite să fie folosite. Acestea pot fi instrumente utile pentru browsing pe internet, pentru scris, creare de conținut audio-vizual, dar și pentru distracție, fie că vorbim de un film pe Netflix sau de o sesiune de gaming.

Noi am ales patru modele, din patru categorii de preț, care se potrivesc mai multor nevoi și se încadrează în diferite bugete.

Laptopuri ieftine pentru browsing și scris

Cei care vor un laptop pentru browsing, scris și Netflix nu trebuie să cumpere un dispozitiv foarte performant și, implicit, foarte scump. De aceea vă recomandăm acest model Inspiron 3581 de la Dell. Vine echipat cu un procesor i3-7020U 2,30 GHz, HDD de 1 TB, 4 GB RAM și are chiar și un DVD-RW, dacă ești interesat de așa ceva. Diagonala este de 15,6 inchi și rezoluția este Full HD. Îl găsiți aici.

Laptopuri bune pentru munca de birou

Pentru cei care au un buget ceva mai mare și vor o performanță sporită de la laptopul lor există mai multe soluții. Am găsit acest model de laptop de la Asus, ce se află la un preț foarte bun în acest moment. Pe acest model primești un procesor AMD Ryzen 7 2700 U cu o frecvență de până la 3,80 GHz, 4 GB RAM, un 1 TB spațiu de stocare și chiar și o placă video integrată de la Radeon, RX Vega 10.

O altă variantă ar putea fi reprezentată de Lenovo Yoga 530 de 14 inchi. Cel face special pe acest laptop este faptul că ecranul este touchscreen și acesta poate fi întors la 360 de grade. Astfel vei putea folosi laptopul și pe post de tabletă. Yoga 530 vine cu un procesor i3-7020 U 2,30 GHz, 8 GB RAM și un SSD de 256 GB. Are placă video integrată și are și un stylus bun pentru desen. Il gasesti aici.

Citeste si:
Ce laptop alegi ca designer? Un Mac sau unul cu Windows?
Ce laptop alegi ca designer?...

Laptop pentru editare video și gaming

Dacă sunteți interesați de un dispozitiv bun pentru lucru mai intes precum editarea video și mai vreți să vă și jucați câte ceva în timpul liber, atunci ar trebui să luați în considerare acest laptop de gaming de la Lenovo. Modelul Legion Y530 are o diagonală de 15 inchi, un design minimalist, care nu-l trădează că ar fi de gaming. Deci îl poți lua liniștit și la ședințe la birou. Are un procesor i5, 8 GB RAM, un spațiu de stocare format dintr-un HDD de 1 TB și un SSD de 128 GB și este echipat cu o placă video Nvidia GTX 1060 6 GB. Îl poți cumpăra de aici.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.