Social 20 August 2019 14:12
Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de calatorie pentru romanii care vor sa plece, sau care se afla pe Insulele Gran Canaria. Un incendiu de proportii a avut loc in centrul insulei si continua sa se extinda, in ciuda eforturilor pompierilor. Peste 10.000 de hectare de teren au fost carbonizate, potrivit digi24.ro.

Au fost evacuate peste 9.000 de persoane, pana in acest moment, si nu exista nicio persoana ranita.

MAE a rugat ca turistii romani sa respecte indicatiile autoritatilor locale si sa evite zonele afectate de incendiu.

Incendiul a pornit sambata si inca nu a putut fi stins, cu toate ca au fost folosite avioane, ce au aruncat peste un milion de litri de apa. Focul s-a extins pe o raza de 75 de kilometri.

In zona incendiului se afla aproximativ 2.000 de cladiri, dar nu se stie inca in ce stare se afla acestea.

"Sunt zone cu flacari de 50 de metri. Este imposibil sa poti intra acolo pe calea aerului si, de asemenea, fumul a facut uneori imposibila aruncarea incarcaturii", a declarat presedintele Insulelor Gran Canaria, Angel Victor Torres.

Incendiul afecteaza arii naturale protejate, iar presedintele Insulelor Canare a catalogat incendiile drept „o dramă ecologică”, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.