Social 19 August 2019 15:54 de Clara Vacaru
Ministrul italian de Interne, liderul de extrema-dreapta Matteo Salvini, este un "Baby Trump" care exploateaza temerile oamenilor pentru a castiga voturi, a declarat actorul american Richard Gere intr-un interviu acordat unei publicatii italiene si citat de DPA.

Gere, 69 de ani, a intrat recent in polemica cu Salvini pe tema Open Arms, o nava caritabila cu peste 100 de migranti la bord, careia i s-a refuzat intrarea intr-un port din Italia.

"Ministrul vostru de Interne are aceeasi mentalitate ca presedintele Trump. De fapt, l-as numi pe Salvini un 'Baby Trump'. El foloseste acelasi ignoranta radicala, exploateaza frica si ura", a declarat Gere cotidianului italian Corriere della Sera.

In urma cu doua saptamani, Gere s-a urcat la bordul Open Arms pentru a aduce alimente migrantilor. In replica, Salvini l-a indemnat pe faimosul actor sa-i ia pe migranti la Hollywood si sa-i gazduiasca "in vilele sale".

"Daca ministrul vostru de Interne ar petrece ceva timp cu acesti oameni, le-ar ascultat povestile, traumele de familie, si-ar schimba perspectiva", a precizat actorul, marturisind totodata ca si-ar dori sa-l intalneasca cu Salvini deoarece este sigur ca acesta nu este asa cum se prezinta in public.

"Are o familie, copii, parinti. [Dar] vede politica ca pe un pretext pentru a-si spori rata de aprobare", a comentat vedeta despre oficialul italian.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.