Social 19 August 2019 15:10 de Clara Vacaru
Un excursionist francez a fost descoperit mort in sudul Italiei duminica seara, la noua zile dupa ce sunase la serviciile de urgenta pentru a spune ca a cazut si si-a rupt ambele picioare, dar nu stie exact unde se afla, informeaza DPA.

Serviciul de pompieri italian a scris pe Twitter ca salvatorii montani au descoperit corpul lui Simon Gautier la baza unei stanci din apropierea coastei la San Giovanni a Piro, o mica localitate situata la aproximativ 130 de kilometri sud-est de Napoli.

Serviciul declarase anterior ca 35 de pompieri fusesera mobilizati pentru salvarea lui Gautier in a opta zi de cautari, ajutati de drone, de un elicoptar, de speologi si de alti specialisti, scrie Agerpres.

Potrivit presei franceze, tanarul de 27 de ani locuia la Roma de doi ani, unde scria o teza de istoria artei.

Prietenii sai isi pastrasera speranta ca salvatorii il vor gasi in viata, povestind ca acesta avea la el suficiente provizii. Cu toate acestea, mama sa a criticat operatiunea de salvare, acuzand ca aceasta nu a mobilizat suficiente resurse, indeajuns de rapid.

Autoritatile locale au precizat insa au mobilizat resurse considerabile pentru gasirea lui Gautier, argumentand ca, chiar si dupa restrangerea zonei initiale de cautare, au fost continuate cautarile pe o suprafata impadurita si accidentata de 143 de kilometri patrati.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.