Social 19 August 2019 12:06
Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat luni, la Spitalul din Sapoca, ca in declaratiile personalului medical al institutiei sunt mai multe inadvertente si ca, in opinia sa, "intr-un minut nu se putea intampla asa ceva fara sa fi auzit nimeni".

"Logica imi spune ca nu se putea intampla asa ceva, avand in vedere ca la 15 metri este biroul asistentei. La un moment dat, unul dintre saloane are o usa batanta, am intrebat: «nu ati auzit cand a intrat printre usi cu stativul?» Mi-au spus ca usile sunt deschise. Daca sunt deschise, nu s-a auzit cand oamenii aia au fost loviti?", a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii a precizat ca nu a vazut imaginile de pe camerele de supraveghere, dar acestea vor lamuri ceea ce s-a intamplat in cele doua saloane.

"Cand am ajuns eu aici nu mai erau, erau deja duse la Parchet, nu le-am vazut, dar cred ca asta va lamuri foarte mult legat de timpul in care s-a petrecut totul, dar dati-mi voie sa cred, sau cel putin logica imi spune, dupa ce am vazut si locul faptei, ca intr-un minut nu se putea intampla asta. Exista si cateva lucruri pe care personal si cei din comisia nu ne putem explica, probabil ca ancheta va explica exact ce s-a intamplat referitor la timp, faptul ca nu a auzit nimeni, desi usile erau deschise la saloane, pentru ca noaptea se face rondul si se supravegheaza pacientii, sunt mai multe inadvertente, probabil ca filmarile vor spune mai mult din ceea ce s-a intamplat acolo", a mai declarat Sorina Pintea.

Cinci persoane au decedat si alte opt sunt ranite dupa ce un pacient in varsta de 38 de ani, intrat in sevraj etilic, a lovit in noaptea de sambata spre duminica, la Spitalul din Sapoca, cu un stativ de perfuzii, 13 pacienti din doua saloane, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.