Social 19 August 2019 11:51 de Clara Vacaru
Managerul Spitalului de Psihiatrie Sapoca, unde un barbat internat a ucis sau ranit mai multi pacienti, a demisionat, a anuntat luni ministrul Sanatatii Sorina Pintea, care a precizat ca a fost inregistrat si un al cincilea deces in acest caz, al unei paciente de 88 de ani.

Sorina Pintea a declarat ca managerul Viorica Mihalascu si-a dat demisia, ministrul criticand proasta organizare si faptul ca aceasta nu si-a respectat atributiile, scrie News.ro. Conducerea spitalului va fi asigurata, pentru moment, de catre directorul financiar.

In cursul noptii am finalizat ancheta in ceea ce priveste acordarea actului medical si respectarea conditiilor pentru pacientii internati aici. In aceasta dimineata am prezentat concluziile raportului managerului spitalului, care si-a inaintat demisia. De asemenea, masurile pe care Ministerul Sanatatii le-a decis in ceea ce priveste Spitalul Sapoca sunt legate de o plangere penala pe care noi o vom depune referitor la activitatea medicului de garda, a asistentelor care au fost in tura de noapte cand s-au produs crimele. Nu are nicio legatura politicul, nu are nicio legatura organizarea sistemului de sanatate, are legatura doar faptul ca cineva nu si-a respectat atributiile”, a afirmat Pintea.

Ministrul Sanatatii a mai anuntat ca vor fi facute controale si la sectiile externe ale Spitalului Sapoca, cele de la Ojasca si de la Nifon.

Conditiile nu sunt proaste, cred ca era suficient de curat. Voi merge astazi la cele doua sectii exterioare pentru ca in general sectiile exterioare lucrurile sunt scapate asa de sub control, uneori, s-ar putea sa nu fie asa. Conditiile sunt relativ bune, sigur mai necesita investitii, dar in principiu nu, am fost si in sala de mese, era curat, mancarea era...”, a spus Sorina Pintea.

De asemenea, Sorina Pintea a mai anuntat ca o a cincea persoana ranita in atac, o femeie de 88 de ani, a decedat la Spitalul Floreasca.

Din pacate vorbim despre cinci decese, pentru ca unul dintre pacientii aflati la spitalul Floreasca, pacient de 88 de ani, un pacient cu multiple co-morbiditati a decedat in cursul noptii trecute. A facut stop cardiorespirator”, a declarat ea.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Conform ministrului, in ultimii doi ani au fost depuse rapoarte de agresiune la Sapoca, dar nici in acest caz nu a fost respectata procedura si nu au fost luate masuri.

"In ultimii doi ani au fost depuse doua rapoarte de agresiune. Sunt caiete de incidente pe sectii. Legislatia spune ca dupa fiecare incident de acest gen se face o prezentare a cazului, ni s-a spus ca s-au luat masuri, am cerut dovada, nu exista. Pot crede ca nu s-a facut", a declarat ministrul Sanatatii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.