Social 19 August 2019 10:34
Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a reiterat luni faptul ca 80% dintre manageri ''nu au ce cauta'' in sistemul de sanatate si a adaugat ca va fi grabit procesul privind ''implementarea modificarii indicatorilor de performanta pentru manageri''.

"Eu am spus ca exista deficit de personal, v-am si dat niste exemple ieri: in 2016 aveam 165.000 de angajati in sistemul public, astazi avem 185.000 in sistemul public. Deci, acest deficit s-a redus, dar modul de organizare a activitatii medicale este apanajul managementului. Si, asa cum am spus in nenumarate randuri, 80% dintre manageri nu au ce cauta in sistemul de sanatate. Dam vina pe sistem, dar sistemul suntem noi. Exact, ceea ce spuneam si despre Sapoca, este un mod de organizare care, din punctul nostru de vedere, nu corespunde. S-au facut multe in ultimii doi ani, pentru ca am avut acces la toate documentele, dar nu suficient. Si prea ne-am obisnuit ca merge si asa. Practic, ceea ce s-a intamplat aici este rezultatul a multor ani de activitate, nu vorbim despre ultimii ani, pentru ca s-a incetatenit o idee, «este bine si asa, putem face si asta, putem face si cealalta», pana cand s-a intamplat. Si sa nu-mi spuneti ca nu stia nimeni ce se intampla in fisa postului, ce scrie acolo. Este datoria asistentului-sef sa faca instruiri periodice cu privire la ceea ce este in fisa postului, la proceduri, la protocoale. Credeti ca s-a facut ceva? Niciodata", a declarat Pintea la Spitalul de Psihiatrie Sapoca, intrebata daca in opinia sa sistemul medical se confrunta si la acest moment cu o lipsa de personal.

Ministrul a adaugat ca va fi accelerat procesul privind implementarea modificarii indicatorilor de performanta pentru manageri de unitati medicale.

"Vom grabi putin implementarea modificarii indicatorilor de performanta pentru manageri si vom schimba ceva din atributiile Consiliilor de Administratie, pentru ca in acest moment, din punctul meu de vedere, nu functioneaza", a mai spus Pintea, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.