Social 16 August 2019 15:00 de Clara Vacaru
Aproximativ 230 de cetateni romani si 53 de autovehicule au fost transferati, in zilele de 14 si 15 august, de pe insula Samothraki, unde au fost probleme cu transportul naval, in portul Alexandroupoli.

"Nava care a sosit in port joi, la ora 23:15, a readus pe continent 20 de turisti romani, impreuna cu opt autovehicule. Ministerul Afacerilor Externe aproximeaza un total de 230 de cetateni romani si 53 de autovehicule transferate in cursul zilelor de 14 si 15 august de pe insula Samothraki in portul Alexandroupoli", informeaza un comunicat al MAE transmis, vineri, Agerpres.

De asemenea, sase cetateni romani si doua autovehicule inmatriculate in Romania au fost luati de pe insula Samothraki in cea de-a doua parte a zilei de 15 august.

Numarul cetatenilor romani de pe insula Samothraki care au fost in situatia de a nu se putea intoarce pe continent si au fost ulterior transportati de navele elene este insa dificil de estimat, avand in vedere ciclicitatea sejururilor turistice.

Autoritatile locale au confirmat ca situatia de pe insula Samothraki a reintrat in normal si ca nu mai sunt cetateni romani care sa doreasca transferul spre continent.

Cetatenii romani afectati pot in continuare solicita sprijin si asistenta consulara la numere de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +30 210 6728879 si +30 210 6744544, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii: +30 6978996222.

MAE reaminteste cetatenilor romani care se afla sau calatoresc in Grecia ca au fost emise doua atentionari de calatorie cu privire la existenta unui risc ridicat de incendii de vegetatie, valabile inclusiv pentru data de 16 august in Insulele Ionice, precum si pentru prognoza meteorologica de vreme nefavorabila in Macedonia (Chalkidi), Tracia (Samothraki), Thessalia (Insulele Sporades).


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.