Social 12 August 2019 10:54
O educatoare si o ingrijitoare de la o cresa din municipiul Alba Iulia sunt acuzate de parintii unor copii ca ar fi avut un comportament agresiv la adresa minorilor, atat fizic, cat si verbal, fiind depuse in acest sens plangeri la Politie, care a deschis un dosar penal.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Alba, Luminita Prodan, a declarat luni, pentru Agerpres, ca la Politia municipiului Alba Iulia au fost inregistrate doua sesizari din partea unor parinti, care au avut reclamatii la adresa a doua persoane, o educatoare si o ingrijitoare.

"In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca ar putea fi intrunite elementele constitutive ale infractiunii de rele tratamente aplicate minorului. Plangerile au fost conexate si s-a deschis un dosar penal. Verificarile se efectueaza, deocamdata, cu privire la fapta", a afirmat Luminita Prodan.

Si Primaria municipiului Alba Iulia, in administrarea careia se afla cresa, a declansat o procedura administrativa in acest caz, fiind sesizata Comisia de disciplina.

O educatoare si o ingrijitoare sunt acuzate de parinti ca ar fi avut un limbaj neadecvat si un comportament similar la adresa copiilor. Cele doua au fost inregistrate audio, mama unuia dintre copii amplasand in ghiozdanul acestuia un microfon dupa ce a sesizat o schimbare in comportamentul baietelului.

"Nu te mai suport deloc, nesimtitule", "Esti o puturoasa", "De te ridici de pe saltea, te mananc", "Cand te-ai ridicat, cum te-am rezolvat", "Uratul naibii", "Prostule", "Magarul naibii", "Zapacitule", "Lasa piciorul jos, ca o capeti" sunt cateva dintre insultele care se aud pe inregistrare. Copiii au fost si bruscati, auzindu-se cum plang, iar drept pedeapsa unii ar fi fost tinuti in baie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.