Social 12 August 2019 10:46
Ministerul Afacerilor Externe a emis o informare de calatorie pentru cetatenii care doresc sa calatoreasca in Republica Elena.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca Secretariatul General de Protectie Civila a actualizat situatia arealelor unde exista un risc ridicat la incendii de vegetatie (grad 4 din 5), pentru data de 12 august 2019, pe fondul temperaturilor ridicate si a intensificarilor de vant, astfel: Attica, Insula Evia, Fthiotida, Argolida, Lakonia, Ahaia, Ilia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Lesvos si Insula Chios.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei in Republica Elena: +302106728879 si cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Atena +306978996222 si cel al Consulatului General al Romaniei la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro, infocrisis.gov.gr, pentru situatii de criza pe teritoriul Republicii Elene, meteoalarm.eu, mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta”, care ofera informatii si sfaturi de calatorie", arata MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.