Social 10 August 2019 15:03
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de caldura si disconfort termic accentuat.

"Valul de caldura va persista si se va intensifica indeosebi in cursul zilelor de luni (12 august) si marti (13 august) in toate zonele de campie si de podis, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decat mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent intre 33 si 36 de grade, mai ridicate pana spre 37...38 de grade, duminica (11 august) in sud-vestul tarii, iar luni (12 august) si marti (13 august) in vest, nord-vest si local in sud. Pe arii restranse, noptile vor fi tropicale (temperaturi minime ce nu vor cobori sub 20 de grade).

Sambata, (10 august) in sud si vest disconfortul termic va fi ridicat si pe spatii restranse va fi canicula", arata meteorologii.

Prognoza pentru Capitala

"Valul de caldura va pesista si se va intensifica indeosebi in cursul zilelor de luni (12 august) si marti (13 august), cand disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Sambata (10 august) si duminica (11 august), temperatura maxima va fi de 34 - 35 de grade, iar luni (12 august) si marti (13 august), va fi de 35 - 36 de grade.

Temperatura minima va fi cuprinsa intre 18 si 22 de grade.

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea, iar vantul va sufla slab si moderat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.