Social 5 August 2019 18:23
Liderul USR, Dan Barna, reactioneaza dupa imaginile aparute in spatiul public cu o minora plina de sange din Galati, in cazul careia politistii au intervenit doar la insistentele trecatorilor.

"Dupa socul total provocat de cazul de la Caracal, astazi a intrat in atentia publica indiferenta totala a Politiei din Galati, care asista fara nicio urma de responsabilitate sau macar de umanitate la trauma copilei de 14 ani, in stare de soc si plina de sange, cerand ajutor in strada.

Tragedia ultimelor saptamani este, de fapt, tragedia unei tari aduse in pragul falimentului functional de o increngatura corupta dirijata de aceeasi clasa politica cu PSD si ALDE „la butoane”. Vorbim de un stat care a ajuns sa nu mai poata garanta siguranta cetatenilor; de o clasa politica si un guvern care, in loc sa repare niste vulnerabilitati cu care ne confruntam de ani de zile, au reusit sa le transforme in amenintari la adresa sigurantei cetatenilor aproape in fiecare zi.

Efectele directe ale falimentului guvernarii PSD-ALDE sunt aceste anomalii in institutii implicate direct in asigurarea sigurantei publice. Vorbim inclusiv de institutii altadata recunoscute pentru eficienta, care au fost vulnerabilizate constant prin imixtiunea politicului si prin promovarea incompetentei si coruptiei in interior, institutii ale caror disfunctionalitati devin, asa cum vedem, amenintari la adresa sigurantei publice si chiar a securitatii nationale!

Clacarea evidenta a MAI scoasa la lumina de dramele cumplite ale unor tinere nu reprezinta decat varful iceberg-ului; si nu este singura institutie din sistemul care ar trebui sa-si apere cetatenii care a cazut prada aservirii fata de politic sau, mai grav, fata de grupari organizate in afara legii.

Este nevoie urgenta de interventie de la nivelul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care sa porneasca, concentrat, o restructurare a institutiilor falimentare, de la Politia din Caracal si Galati, pana la structurile centrale ale MAI si parchetelor care nu au gestionat aceste situatii. E nevoie de inlaturarea urgenta a tuturor celor care au permis perpetuarea crimei organizate si promovarea incompetentei in locul sigurantei publice.

Fortele de ordine si de securitate din Romania trebuie sa isi reinnoiasca coordonarea cu partenerii europeni si internationali. Nu este o rusine sa ceri ajutor de la parteneri si aliati atunci cand esti intr-o situatie de criza profunda. Iar situatia de astazi din Romania cere de urgenta instituirea unei celule de criza coordonate de la cel mai inalt nivel, prin CSAT si cu eventuala participare a unor misiuni din partea unor parteneri externi.

Citeste si:
Atacuri cu drone la graniță: alertă în Galați și Tulcea. MApN...
Atacuri cu drone la graniță:...

Romania nu mai poate merge inainte prin balbe, coruptie mascata prin demagogie ieftina si vorbe aruncate fara fapte concrete. Deja ne stiam pe marginea prapastiei din cauza coruptiei endemice. Acum, vedem ca suntem cu un picior in groapa si din cauza crimei organizate si incapacitatii unor institutii de a garanta dreptul la viata si siguranta al cetatenilor.

Avem nevoie de o resetare urgenta, sau vom asista la falimentul intregului stat!", a scris Dan Barna pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.