Social 5 August 2019 17:39
Substante anticanceroase pot fi extrase si produse dintr-o floare asemanatoare cu margareta, a demonstrat o echipa de oameni de stiinta in urma unui studiu efectuat in Marea Britanie, citat miercuri de Press Association.

Cercetatorii au demonstrat o metoda de extractie si de modificare a unei substante numita partenolid din spilcuta, obtinand astfel compusi care au distrus celulele canceroase in testele de laborator.

Compusii, care au distrus celulele raspunzatoare de leucemia limfocitara cronica ar putea fi dezvoltate in medicamente, a anuntat Universitatea din Birmingham unde a fost efectuata cercetarea.

Acesti compusi se pare ca distrug celulele canceroase prin cresterea nivelului speciilor reactive de oxigen - o molecula instabila - pana la un punct critic, a adaugat universitatea.

''Aceasta cercetare este importanta nu doar pentru ca am demonstrat un mod de a produce partenolid care l-ar putea face mult mai accesibil cercetatorilor, ci si pentru ca am reusit sa ii imbunatatim proprietatile 'medicamentoase' pentru a distruge celulele canceroase'', a declarat profesor John Fossey de la Facultatea de Chimie a universitatii.

''Este o demonstratie clara conform careia partenolidul are potentialul de a progresa din stratul de flori in clinici", a adaugat specialistul.

Spilcuta, comercializata ca remediu pentru migrene si inflamatii, este o planta comuna din familia Asteraceae, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.