Social 2 August 2019 13:50 de Clara Vacaru
Deputatul PNL Mara Mares ii cere demisia ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu, dupa ce aceasta a declarat, referitor la Cazul Caracal, ca a invatat de acasa sa nu se urce cu un strain intr-o masina.

Aceasta afirmatie este similara cu declaratii de tipul «avea fusta prea scurta», iar acest tip de mentalitate trebuie eliminat din societatea romaneasca. Doamna Ecaterina Andronescu trebuie sa demisioneze urgent din functie pentru aceasta afirmatie rusinoasa pentru orice cetatean, dar mai ales pentru un ministru al Educatiei dintr-o tara europeana”, a spune deputatul PNL. (Citeste si: Ecaterina Andronescu, despre cazul Caracal: Am invatat de acasa sa nu ma urc in nicio masina straina)

Deputatul liberal a afirmat ca ministrul Educatiei trebuia sa vina cu o solutie in privinta transportului rural, scrie Hotnews.

Ma asteptam ca doamna Andronescu sa recunoasca public ca elevii si tinerii fac autostopul in Romania din cauza PSD si a OUG 51/2019, emisa de guvernul Dancila, prin care transportul judetean a fost scos din sfera serviciilor publice. Prin urmare, firmele de transport nu mai sunt obligate sa deserveasca toate localitatile dintr-un judet si pot elimina cursele care nu le aduc profit, din mediul rural, astfel ca elevi precum Alexandra sunt obligati sa faca autostopul si sa mearga «la ocazie»”, a adaugat Mares.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca ea a „invatat de acasa sa nu se urce cu straini in masina”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani rapita si sechestrata dupa ce a plecat spre municipiul Caracal cu o masina „la ocazie”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.