Social 1 August 2019 17:31
Secretarul de stat in MAI Raed Arafat sustine ca peste 70% dintre apelurile la 112 sunt false sau abuzive.

"Cand venim cu concluzii, nu putem spune ce va fi adoptat la nivel de Parlament sau de Guvern, aceasta este o decizie politica, dar trebuie sa semnalam care sunt problemele. Una din problemele identificate este problema cartelelor prepay. 70% - 72% din apeluri sunt false sau abuzive la 112 si sunt facute de pe telefoane fara numar, si atunci inseamna ca nu poti lua nicio masura. La Bihor, ieri (marti, n.r.) , a sunat o persoana la 112, zicand ca se sinucide si a dat diferite indicii.(...) Si-a batut joc de ei de pe o cartela, nu stim a cui este.

Daca stim a cui este cartela, imediat poti lua legatura cu persoana. Vorbim strict din punct de vedere al apelarii la 112, nu pe alte aspecte. (...) Apeluri false sunt tot timpul (la 112, n.r.). Dar nu poti lua nicio masura impotriva acelei persoane. (...) Operatorul nu poate face nimic. (...) Ia din timpul celui care are urgenta reala. (...) Suntem obligati sa reactionam chiar daca apelul e fals", a spus Arafat, citat de hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.