Social 1 August 2019 16:56 de Clara Vacaru
Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, suspendarea din functie a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal.

"Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in temeiul art. 52 alin. (1) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, suspendarea din functie (...), pe perioada desfasurarii cercetarii disciplinare", se arata in minuta deciziei.

Sectia a apreciat ca procedura disciplinara desfasurata la acest moment fata de procuror "este de natura sa aduca atingere prestigiului justitiei".

Miercuri, Inspectia Judiciara preciza ca a dispus inceperea cercetarii disciplinare a procurorului Popescu pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta.

"In motivarea inceperii cercetarii disciplinare, s-a retinut ca procurorul de caz, sesizat cu infractiunea de lipsire de libertate a unei minore si avand, ca atare, obligatia de a lua toate masurile pentru incetarea acestei stari, nu a consimtit la patrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie 2019, in imobilul suspectului unde se presupunea ca se afla victima, ignorand prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constitutia Romaniei, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal", anunta Inspectia Judiciara.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.