Social 31 Iulie 2019 17:26 de Clara Vacaru
Guvernul a adoptat, miercuri, amnistia fiscala, printr-o Ordonanta privind instituirea unor facilitati fiscale.

Ordonanta prevede doua mecanisme de esalonare a platii:

1. masuri de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion de lei, bazata pe un plan de restructurare, plata esalonata si supravegherea fiscala pe perioada inlesnirii;

2. anularea accesoriilor in cazul datoriilor sub un milion lei, daca obligatiile bugetare principale se achita pana la 30 noiembrie 2019, scrie News.ro.

Teodorovici a precizat ca de aceste masuri vor beneficia 28.500 de societati cu capital privat, 23.000 de persoane fizice si peste 1.100 institutii si unitati administrativ-teritoriale. El a spus ca in acest an, urmare a acestei masuri, se vor incasa 2,4 miliarde lei la buget.

Masurile intra in vigoare de la publicarea in Monitorul Oficial.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.