Social 31 Iulie 2019 12:02
Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari cod galben de ploi torentiale si vijelii, precum si o informare meteo de instabilitate atmosferica pentru toata tara.

Miercuri, incepand de la ora 15:00 pana la ora 23:00 "in zonele de munte, precum si in Crisana, Banat, jumatatea de nord a Munteniei si a Olteniei, local in Transilvania si nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp".

Judetele vizate sunt Maramures, Bistrita-Nasaud, Harghita, Mures, Brasov, Covasna, Sibiu, Alba, Bihor, Arad, Timis, Caras Severin, Hunedoara, Prahova, Dambovita, Arges, Buzau, Valcea, Mehedinti, Gorj, Suceava, Neamt, Bacau si Vrancea, scrie digi24.ro.

Incepand de miercuri de la ora 23:00 pana joi dimineata la ora 11:00, "in Crisana, cea mai mare parte a Munteniei si a Transilvaniei, precum si zonele de munte vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp".

Judetele vizate sunt Maramures, Bistrita-Nasaud, Harghita, Mures, Brasov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Caras Severin, Hunedoara, Prahova, Dambovita, Arges, Buzau, Valcea, Mehedinti, Gorj, Teleorman, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Calarasi, Giurgiu, dar si municipiul Bucuresti.

Informare meteo de instabilitate

"Indeosebi dupa-amiaza si noaptea, vor fi perioade cu manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp si izolat 35...40 l/mp.

In dupa-amiaza zilei de miercuri disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau va depasi usor pragul critic de 80 de unitati, in regiunile vestice, sudice, sud-estice si izolat in restul teritoriului. Local in Oltenia, Muntenia si Dobrogea continentala va fi canicula", arata meteorologii.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Informarea meteo intra in vigoare miercuri la ora 13:00 si este valabila pana joi seara la ora 23:00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.