Social 29 Iulie 2019 11:33
Arhiepiscopul Argesului si Muscelului a dat, in urma crimelor din Caracal, cateva sfaturi credinciosilor: sa nu urce in masinile necunoscutilor, sa aiba asupra lor mijloace de autoaparare, copiii sa nu plece fara aprobarea parintilor.

"Totdeauna, parintii sa aiba grija, in fiecare zi de pruncii lor, dornici de a cerceta necunoscutul. Niciodata, oricare dintre noi, sa nu solicitam soferilor necunoscuti, sa fim transportati, atat timp cat exista mijloace de transport in comun puse la indemana: microbuze, autocare, maxi-taxi, trenuri, etc. Sa ne programam timpul pentru a nu ne captusi cu graba mare, iesind la deplasare cu o masina straina, de ocazie, pentru ca fiind singuri, putem usor cadea victime unor raufacatori. Pe cat ne sta cu putinta, sa nu calatorim singuri pe drumuri lungi sau scurte, pentru a se evita eventualele rapiri si alte batjocoriri. Sa nu mergem prin locuri necunoscute si cu insotitori necunoscuti, si mai ales sa nu umblam noaptea pe drumuri sau prin localuri ori locuri, care pot prezenta tot felul de primejdii. Sa fim acasa pe lumina zilei, pentru ca noaptea poate fi foarte primejdioasa si cu multe capcane. Niciodata sa nu plecam fara a anunta rudele sau cunoscutii, despre locurile unde urmam sa mergem si mai ales, cu cine suntem impreuna", se arata in comunicatul de presa semnat de Calinic Argeseanul, potrivit Hotnews.ro.

Copiii nu trebuie sa plece nicaieri fara consimtamantul parintilor

"Sa nu ne avantam in necunoscut si mai ales sa nu calatorim singuri. Sa nu raspundem la telefoane cu numere necunoscute si nici sa mergem la intalniri cu persoane care nu prezinta incredere, in spatii sau localuri rau famate. Trebuie sa ne vindecam de curiozitati primejdioase. Sa nu luam de la nimeni niciun fel de bautura, mancare, prajitura, cafea, ceaiuri, sau orice alt aliment, in special de la necunoscuti, toate acestea putand fi preparate cu tot felul de mijloace pricinuitoare de ameteli, lesinuri, adormiri si alte baiguieli. Cand plecam de acasa, cu stirea parintilor sau a rudelor (totdeauna cu stirea si aprobarea acestora), sa lasam pe o foaie in scris, sau printr-un mesaj pe telefon: locul sau locurile unde ne vom deplasa. Este bine si chiar folositor, sa avem asupra noastra mijloace de autoaparare, impotriva infractorilor care incearca sa ne rapeasca sau sa ne vatame, mijloace aprobate desigur de legile Statului Roman: spray-uri paralizante si alte dispozitive legale", mai scrie in comunicat.

Citeste si:
Caracal devine stațiune turistică. Alte 35 stațiuni turistice din...
Caracal devine stațiune...

In document se arata ca "toate atentatele asupra vietii si sanatatii noastre de orice natura ar fi acestea, sunt condamnabile, iar crimele comise asupra persoanelor de orice varsta, trebuie eliminate prin aplicarea de catre organele abilitate ale Statului, a pedepselor exemplare. Cei care cunosc foarte bine realitatile de pe Mapamond, ar putea spune ca se poate prelua ca exemplu Statul Singapore, unde disciplina si ordinea absoluta sunt la mare cinste. Deplangem cu totii si suntem intristati de intamplarea nemiloasa a tinerei Alexandra Macesanu, rugand pe Bunul Dumnezeu, sa o primeasca in bratele Sale Parintesti, iar pentru familia zdrobita de durere, ne rugam Maicii Domnului Dumnezeu, sa fie mangaiata si ocrotita".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.