Social 25 Iulie 2019 16:04 de Clara Vacaru
Brexitul va face din Regatul Unit cel mai minunat loc de pe Pamant, a declarat joi, la Londra, noul premier britanic Boris Johnson, potrivit Reuters.

''Misiunea noastra este livrarea Brexitului la 31 octombrie, cu scopul de a uni si de a reenergiza marele nostru Regat Unit si de a face din aceasta tara cel mai minunat loc de pe Pamant'', a spus Johnson in primul sau discurs in parlament in calitate de prim-ministru, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca trebuie abolita asa-numita 'plasa de siguranta' irlandeza, clauza menita sa previna revenirea la o frontiera fizica intre Republica Irlanda - membra a Uniunii Europene - si provincia britanica Irlanda de Nord dupa Brexit.

''Trebuie sa se inteleaga clar ca drumul catre acord presupune abolirea plasei de siguranta'', a afirmat Boris Johnson in fata parlamentarilor britanici.

Prim-ministrul britanic a tinut sa precizeze ca noul executiv britanic va avea o noua abordare pentru elaborarea unei politici comerciale independente a Regatului Unit si de aceea Londra nu va desemna un comisar in noua Comisie Europeana. "Astazi este prima zi a unei noi abordari care se va incheia cu iesirea noastra din Uniunea Europeana pe 31 octombrie", a explicat Johnson.

Reactia Dublinului a fost rapida, premierul irlandez Leo Varadkar afirmand ca asteapta cu nerabdare sa discute cu omologul sau britanic despre propunerea de renuntare la 'plasa de siguranta'.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.