Social 24 Iulie 2019 16:39
Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a afirmat miercuri ca opiniile profesorului Vasile Raduca referitoare la viol nu reprezinta pozitia Patriarhiei Romane si a Facultatii de Teologie din Bucuresti.

"Postul de radio Trinitas s-a delimitat oficial de unele dintre opiniile si formularile unuia dintre invitati, intrucat acestea nu reprezinta pozitia Patriarhiei Romane si a Facultatii de Teologie din Bucuresti. (...) Mentionam ca este vorba despre o exceptie absoluta - remarcata inclusiv de membrii CNA - si ca emisiunile religioase, culturale si sociale ale postului de radio Trinitas sunt un model de echilibru si profesionalism in peisajul mediatic romanesc. Ceea ce si justifica inalta apreciere si larga audienta de care acestea se bucura", a declarat Banescu pentru Agerpres.

El a caracterizat cazul drept "regretabil" si a adaugat ca moderatorul emisiunii va fi cercetat disciplinar.

"In urma analizei obiective din cadrul sedintei de ieri a Consiliului National al Audiovizualului, s-a decis trimiterea unei somatii publice postului de radio mentionat. Acesta il va cerceta disciplinar pe moderatorul emisiunii - care nu a avut o fireasca si necesara reactie nuantata - si va aplica ulterior masurile ce se impun intr-un asemenea regretabil caz", a mai spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

Conform presei, preotul Vasile Raduca a declarat la Radio Trinitas ca ''sunt rarisime cazurile in care violul se soldeaza cu graviditate''.

''Cand se soldeaza cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie ca este vorba de un viol la care ai consimtit si care ti-a placut sa se repete, fie ca te-ai gasit in imposibilitatea de a face de asa maniera incat celulele germinale, care sunt pe punctul de a se intalni, sa se si intalneasca si sa fie fertilizat oul'', a spus Raduca.

De asemenea, el a facut referire si la faptul ca, ''in Islam, femeia este considerata o lighioana''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.