Social 23 Iulie 2019 13:20
Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, sustine ca metroul din Drumul Taberei va fi deschis traficului in decembrie 2019, intrucat nu mai exista niciun impediment in realizarea acestui plan.

"Au fost lucrari suplimentare, in urma carora au existat dispute intre antreprenori, ceea ce a stagnat un pic lucrarile si totodata a fost o problema legata de sistemul de automatizare. Domnul Aldea (directorul general al Metrorex - n.r.) nu cred ca si-a mai asumat alt termen decat cel real, magistrala va fi deschisa, asa cum am spus la preluarea mandatului, in decembrie 2019. Am avut discutia si cu antreprenorul, si cu fostul director. Lucrarile sunt finalizate undeva la 97%, mai sunt cateva finisaje de facut. Nu vad niciun fel de impediment", a spus Cuc, marti, intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca principalul factor care a dus la intarzierea proiectului au fost revendicarile constructorilor, care de multe ori nu au fost justificate.

"Principalul impediment pe care l-am regasit in toate proiectele de infrastructura mare au fost aceste revendicari care au tinut blocate lucrarile de investitii in Romania. Ati vazut ca am o atitudine nu agresiva, dar nu impartasesc aceasta idee de a face claim-uri, acei bani nemunciti. De multe ori aceste claim-uri nu au facut decat sa blocheze proiectele", a mai spus Cuc.

Magistrala 5 de metrou, Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei, va avea aproape 7 kilometri lungime si este compusa din 10 statii de metrou si un depou (Raul Doamnei, Constantin Brancusi, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2), scrie Agerpres.

Valoarea totala a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de retea si la 63 de statii de metrou.

Magistrala 5 este compusa din trei sectiuni: Eroilor - Raul Doamnei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.