Social20 Iulie 201910:43

Lectura de un minut

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene.

"Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene onoreaza curajul si devotamentul temerarilor zborului. In aceasta zi, aflata sub patronajul Sfantului Proroc Ilie Tesviteanul, transmitem recunostinta si admiratia noastra tuturor celor care au imbratisat nobila profesie de aviator in slujba Aripilor Romanesti.

Aceasta structura performanta a sistemului national de securitate indeplineste misiuni complexe pentru protejarea suveranitatii spatiului aerian al Romaniei, asigurarea transporturilor aeriene si cooperarea cu statele aliate in cadrul misiunilor de mentinere a pacii, precum si participarea la inlaturarea urmarilor calamitatilor naturale sau in cazul unor situatii de urgenta.

Fortele Aeriene Romane trebuie sa continue procesul amplu de modernizare, ca parte a consolidarii posturii de aparare a Romaniei, in concordanta cu deciziile NATO.

In acest context, salut lansarea misiunilor de Politie aeriana cu avioane F-16, sub comanda nationala, ca rezultat concret al acordului politic incheiat cu partidele parlamentare, la inceputul mandatului meu de Presedinte, privind cresterea finantarii cheltuielilor de aparare pana la 2% din PIB.

Citeste si:
Iohannis, despre decizia CCR: Nu voi comenta decizia. PSD a creat o...
Iohannis, despre decizia CCR:...

Toti cei implicati in industria aviatiei civile - de transport, utilitara si sportiva - contribuie la dezvoltarea tarii noastre si merita recunostinta noastra, la fel ca toti aviatorii militari si civili care salveaza vieti omenesti ori desfasoara activitati de cercetare, promovand, astfel, stiinta aeronautica romaneasca.

Dragi aviatori si membri ai Fortelor Aeriene,

Va felicit pentru integritate, devotament si tenacitate, valori care stau la baza performantei voastre. Sunt convins ca veti continua, cu acelasi profesionalism, sa contribuiti la indeplinirea de catre Romania a obiectivelor sale fundamentale de politica externa, pe linia apartenentei la NATO si UE si a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii.

Va doresc sanatate, succes si «Cer senin»!

Citeste si:
10 imagini care ar putea indupleca si cele mai dure persoane
Te fac sa tresari: 10 imagini...

La multi ani!", a transmis Klaus Iohannis, potrivit Administratiei Prezidentiale.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.