Social 17 Iulie 2019 16:06
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a numit pe Mircea Geoana in functia de adjunct al secretarului general, potrivit unui comunicat de pe site-ul NATO.

Mircea Geoana urmeaza sa o inlocuiasca in functie pe Rose Gottemoeller din SUA, noteaza antena3.ro.

"Sunt fericit sa anunt numirea lui Mircea Geoana in functia de adjunct al secretarului general. El este un avocat devotat al legaturii transatlantice si va aduce experienta sa indelungata ca om de stat si diplomat acestui post. El va fi primul roman care va detine aceasta pozitie de rang inalt.

Ii sunt foarte recunoscator lui Rose Gottemoeller. Aptitudinile ei diplomatice si expertiza ei in securitate politica au fost de nepretuit pentru Alianta, intr-un context in care NATO continua sa se adapteze la un mediu de securitate mai impredictibil", a spus Stoltenberg.

Reactia lui Mircea Geoana

"Sunt mandru sa fiu desemnat de catre Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul Secretar General Adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni. De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei. Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO.

Apreciez, in mod deosebit, sustinerea politica si institutionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea", a scris el pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.