Social 16 Iulie 2019 13:45
Guvernul va interveni, in regim de urgenta, pentru inlaturarea efectelor incendiului care a afectat Manastirea „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” de la Ramet, judetul Alba, unul dintre cele mai vechi asezaminte culturale din Transilvania.

"Premierul Viorica Dancila a solicitat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, ca prin Compania Nationala de Investitii, sa inceapa lucrarile de refacere a asezamantului monahal imediat ce vor fi transmise evaluarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si documentatia tehnica necesara.

'Manastirea de la Ramet este nu doar un monument istoric valoros, ci si o pagina de istorie a vietii monahale si preocuparilor culturale ale romanilor din aceasta regiune. Este datoria si responsabilitatea noastra sa protejam aceste valori si sa avem grija ca generatiile viitoare sa le cunoasca', considera prim-ministrul Viorica Dancila.

Intr-o prima etapa, prin lucrarile efectuate, se vor lua toate masurile pentru punerea in siguranta a cladirii, urmand ca, ulterior, sa continue proiectul de refacere a Manastirii de la Ramet si de inlaturare a efectelor incendiului.

Manastirea „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” este in prezent beneficiar al unui proiect in valoare de 5,8 milioane de lei, finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii, prin care se urmareste consolidarea Muzeului si cladirii paraclis din cadrul Ansamblului Manastirii Ramet.

Cele doua proiecte, respectiv cel de interventie in regim de urgenta pentru refacerea partilor afectate de incendiu, si cel pentru consolidarea Muzeului si cladirii paraclis din cadrul Ansamblului Manastirii Ramet, vor fi complementare", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.