Social 10 Iulie 2019 11:52
O aeronava TAROM, ce efectua cursa Satu-Mare Bucuresti, cu 22 de pasageri la bord, a ramas imobilizata temporar pe pista nr. 2 a aeroportului International Henri Coanda, din cauza unei explozii la anvelopele trenului principal de aterizare, iar pasagerii au fost debarcati conform procedurilor.

"Astazi, 9 iulie, la ora 19:42, la aterizarea aeronavei care efectua cursa Satu Mare - Bucuresti Henri Coanda s-a produs o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare. Aeronava, de tip ATR 42, cu 22 de pasageri la bord, a ramas temporar imobilizata pe pista de decolare aterizare nr. 2. Traficul pe aeroport nu a fost afectat", au anuntat reprezentatii Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

La randul sau, compania TAROM a informat ca avionul a fost oprit in siguranta si pasagerii au fost debarcati conform procedurilor, scrie Agerpres.

"Compania TAROM informeaza publicul despre incidentul survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare - Bucuresti, avand la bord 22 de pasageri. Dupa aterizare, anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit in siguranta si pasagerii au fost debarcati conform procedurilor", mentioneaza operatorul aerian national.

O echipa de investigatii de la Autoritatea de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (AIAS) se va deplasa la fata locului.

"Avionul a aterizat in conditii de maxima siguranta pentru toti cei 22 de pasageri pe Aeroportul International Henri Coanda, pasagerii au fost debarcati, iar momentan li se asigura asistenta la sol conform EC 261/2004", sustine TAROM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.