Social7 Iulie 201913:35

Lectura de un minut

Deputatul UDMR Attila-Zoltán Cseke a depus un proiect de lege la Senat ce presupune ca trotinetele electrice sa fie inmatriculate.

Deputatul ar dori sa introduca in legislatia termenul de "vehicul rutier lent", ce va include si trotinetele electrice.

"Fac parte din aceasta categorie o gama variata de vehicule, care ofera printre altele solutii eco-friendly, precum si solutii de transport avansate cu vehicule electrice, pentru a reduce poluarea cu CO2".

In egala masura, ar dori ca acest tip de vehicule sa intre pe lista celor care trebuie inmatriculate si inregistrate de Registrul Auto Roman.

El mai sustine ca mai multe state europene precum Austria, Slovacia, Germania, Malta, Slovenia, Croatia, Polonia sau Olanda au gasit o solutie legislativa proprie pentru punerea in circulatie a acestor vehicule.

Citeste si:
Inmatricularile de masini noi au scazut in Romania cu peste 10% in ian
Inmatricularile de masini noi...

"Aceste vehicule sunt inmatriculate si folosite in diferite tari apartinand Uniunii Europene, avand utilizare conform unor reguli precise pe drumurile publice, cum ar fi limitarea vitezei la maximul 25 km/h", a mai spus el, citat de adevarul.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.