Social 7 Iulie 2019 10:18
Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Justitiei, sustinand ca increderea si respectul cetatenilor trebuie recastigate.

"Ziua Justitiei, la a 25-a aniversare. Increderea si respectul cetatenilor trebuie recastigate

Astazi intregul sistem judiciar sarbatoreste Ziua Justitiei. Instituita in urma cu 25 de ani, prin Hotararea Guvernului nr. 364/1994, Ziua Justitiei se organizeaza anual, in prima duminica a lunii iulie.

Theodore Roosevelt spunea ca ”dreptatea nu consta in a fi neutru intre bine si rau, ci in gasirea dreptatii si sustinerea acesteia oriunde s-ar gasi, impotriva nedreptatii”.

Adresez salutul și respectul meu profesionistilor justitiei: magistratilor, personalului auxiliar, reprezentantilor profesiilor juridice liberale, echipei de profesionisti din cadrul Ministerului Justitiei, tuturor acelora care, actionand cu buna credinta, fidelitate fata de lege, profesionalism, empatie și devotament, ne demonstrează prin intreaga lor activitate respectul fata de juramantul depus la intrarea in profesie și credinta in valorile fundamentale atasate actului de justitie: asigurarea suprematiei legii, impartialitatea, echidistanta, constientizarea implicatiilor pe care spunerea dreptului (jurisdictio) o are in vietile oamenilor. Am convingerea ca doar impreuna putem recastiga increderea si respectul cetatenilor pentru justitia din Romania.

Justitia inseamnă dreptate, inseamnă stabilirea adevarului, iar aceasta functie, vitala pentru un stat democratic, nu poate fi indeplinita decat in cadrul fixat de valorile universal asumate in materia drepturilor și libertatilor fundamentale omului.

Singurul mod in care vad viitorul justitiei romane este in sinergia familiei europene și a parteneriatului strategic euro-atlantic, iar aceasta presupune asimilarea deplina a valorilor, principiilor și standardelor pe care aceste parteneriate le presupun.

Ziua Justitiei reprezinta un moment semnificativ pentru toti cei care lucreaza in sistemul judiciar, avand in vedere rolul deosebit de important pe care justitia il are in societate", a scris Ana Birchall pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.