Social 7 Iulie 2019 00:10
Fostul premier Adrian Nastase sustine ca la nivelul Uniunii Europene se formeaza un nucleu de conducere, "care isi distribuie posturile de conducere la nivelul Uniunii, fara sa mai tina seama de Europa centrala si de Est".

"«Seniorii» isi amintesc semnificatia «patrulaterului negru» din perioada 1992-1996. Iata ca si la nivelul Uniunii Europene se formeaza un nucleu de conducere – Germania, Franta, Italia, Spania – care isi distribuie, in noul mandat, posturile de conducere la nivelul Uniunii, fara sa mai tina seama de «Noua Europa» – Europa centrala si de Est.

Este vorba de modelul anuntat, al cercurilor concentrice si, in mod evident, de o alterare a principiilor si valorilor europene. Europa, fara Marea Britanie, devine o ograda pentru «dulai», pe de o parte, si «catei», pe de alta.

E adevarat, se spune, Germania ar fi anuntat – vreti un candidat al Europei de Est, il avem – Klaus Iohannis. Apoi Franta ar fi spus – vreti un candidat al Europei de Est, il avem – Dacian Ciolos!

In final, si-au impartit intre ei posturile importante", a scris Adrian Nastase pe blog.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.