Social 5 Iulie 2019 14:54
Un incendiu puternic a izbucnit vineri la Manastirea Ramet, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale.

Acoperisul arde pe o suprafata de aproximativ 400-600 mp.

La fata locului s-au deplasat patru autospeciale de Stingere cu Apa si Spuma, doua Autoscari de 42 m si o motopompa de mare capacitate, precum si doua Autospeciale SMURD tip B2, potrivit ziarulunirea.ro.

Misiunea este destul de dificila, tinand cont de zona greu accesibila.

Manastirea Ramet, din judetul Alba, este unul dintre cele mai vechi asezaminte ortodoxe din Transilvania, se pare ca a fost construita inainte de 1377, de cand este datata o pictura murala. Dupa traditie este ctitoria calugarilor Genadie si Romulus, din anul 1214.

Manastirea se afla pe valea ingusta, sapata de apa Geoagiului, in Muntii Trascaului. Este asa zisa "vale a manastirii". Raul, pornit din muntii Abrudului, se varsa in Mures, langa Teius. Drumul spre Manastirea Ramet descopera credinciosului si calatorului un monument istoric unic, conform Agerpres.

Nicolae Iorga spunea ca Manastirea Ramet a fost ctitorita de calugari singuratici, caci numirea "rameti" nu inseamna altceva decat "eremiti", adica pustnici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.